Nieuws

Foto: Jan de Roo Fotografie

Ashvini Ramasray en Troy Pierlot, beiden uitkomend voor Kempo School Kanhai, zijn sportvrouw en sportman 2017 van de gemeente Ermelo geworden. In een goed gevulde theaterzaal van De Dialoog werden zaterdagavond 3 februari, de sportprijzen 2017 uitgereikt door prominenten uit de Ermelose sportwereld.

Foto: Romy Pul

Kemposchool Kanhai uit Ermelo heeft zich in een sterk deelnemersveld ook dit jaar geplaatst voor het Wereldkampioenschap, dat eind april 2018 in Hongerije wordt gehouden. De kempoka’s dwongen de plaatsing af tijdens het Nederlands Kampioenschap Kempo Fighting in Arnhem.

Maar liefst drie pupillen van Kanhai gingen met de titel ‘Nederlands kampioen’ naar huis en verder grossierde het team in podiumplaatsen.

Op het toernooi, onder auspiciën van de Kempo Bond Nederland, werd op hoog niveau gestreden om de startbewijzen voor het WK. “De sport begint toch te groeien in Nederland, de top wordt breder en het niveau gaat duidelijk omhoog”, aldus trainer Soeresh Kanhai. Zijn team, dat bestaat uit twaalf vechters, heeft zich maanden voorbereid en de intensieve trainingen wierpen hun vruchten af.

Handen vol
Coaches Kanhai en Avinash Ramasray hadden hun handen vol aan het begeleiden en steunen van hun pupillen, die op veel verschillende disciplines uitkwamen. De 9-jarige Sam van Grumbkow liet bij de meisjes alle leeftijdgenoten achter zich en kreeg goud omgehangen. Haar 12-jarige broer Lars werd tweede in zijn poule. De 14-jarige Quinten Postma verloor zijn finalepartij en werd ook tweede.

De 13-jarige Colin Postma werd uiteindelijk derde in zijn klasse. De 13-jarige Bram Hop stond voor een zware klus, hij moest het opnemen tegen de uiteindelijke winnaar en verloor zijn partij. De 18-jarige Troy Pierlot vocht zich in de klasse heren zwaar naar de finale maar verloor deze partij en ging met het zilver naar huis.

De 29-jarige Joyce Dijkstra werd eerste in de categorie dames. De 21-jarige Ashvini Ramasrey en de 22-jarige Sarojini Ramasray streden om het brons en dit gevecht tussen de zusjes werd gewonnen door sportvrouw van het jaar Ashvini. De derde gouden plak was voor de 16-jarige Sam Waney, die in zijn klasse full contact de titel pakte.