Nieuws

Nieuw seizoen

Na een welverdiende vakantie starten wij op dinsdag 4 september weer met de kempotrainingen . Kom gerust langs voor een gratis proefles!

15th IKF World Championschip Kempo  en World Cup 

Hongarije, Budapest 2018

Ermelo – Na maanden van voorbereiding mochten de leden van Kemposchool Kanhai uit Ermelo weer strijden voor de titel. In Budapest werd het wereld kampioenschap gehouden. Het team bestond uit Ashvini Ramasray (21), Colin Postma (13), Joyce Dijkstra (29), Sam Waney (17), Sarojini Ramasray (23) en Quinten Postma (14) en coach/deelnemer Soeresh Kanhai (44)

De Ermelose deelnemers maakten deel uit van het Nederlands team Kempo onder auspiciën van Kempo Associatie Nederland (K.A.N.).

Bij het onderdeel Kata, dat is een schijngevecht in vast patroon gelopen, zaten de zussen Sarojini en Ashivini Ramasray in dezelfde poule. In deze poule zaten ook twee sterke dames uit Spanje. Sarojini verloor in de eerste ronde met 2-1 en Ashvini nam het op tegen de kampioene van vorig jaar. Na een pittige strijd, waarin Ashvini zich niet makkelijk gewonnen gaf, werd de Spaanse door de scheidsrechter als winnares aangewezen.

De volgende dag mochten Colin Postma, Quinten Postma en Sam Waney in actie komen met het onderdeel submission. Colin maakte binnen tien seconde het eerste punt, maar moest  helaas afkloppen door een gemaakte leglock. Zijn broer Quinten vocht tegen een hele ervaren vechter uit Roemenië . Het kwam Quinten niet aanwaaien, maar hij won deze partij en werd tweede in zijn poule. Toen was het de beurt van Sam. De tegenstander kwam ook uit Roemenië. Sam gooide zijn tegenstander naar de grond en kreeg hiervoor een punt. De partij bleef spannend tot de laatste seconde.

Sam strekte zijn arm, waardoor de Roemeen zijn kans zag om een armlock te maken en de partij won. Ondanks dat ging Sam toch met brons naar huis.

Bij het onderdeel semi-contact deden alle leden van team Kanhai mee. Colin Postma werd door zijn partijen te winnen derde in de poule terwijl zijn broer Quinten zijn partij moest opgeven door een gekneusde rib, die hij al eerder had opgelopen tijdens submission. Bij de vrouwen kwam Sarojini, ondanks een keiharde inzet, net punten te kort waardoor zij haar partij verloor. En Ashvini werd bijna gevloerd door een harde trap in haar maag streek. Op karakter heeft ze de partij uitgevochten en werd derde. De Nederlands kampioene Joyce Dijkstra verloor de partij tegen haar Spaanse tegenstander.

Na lange tijd deed leraar Soeresh Kanhai ook mee aan semi-contact. In deze ronde moest Kanhai het opnemen tegen een sterke tegenstander uit Marokko. Door zijn snelheid, technieken en het overzicht te houden op zijn tegenstander kon Kanhai makkelijk scoren en won deze partij. Door deze overwinning ging hij met goud naar huis. Sam was in zijn poule onverslaanbaar en werd wereldkampioen semi-contact .

 In het totaal klassement werd het  Nederlandse team twee keer vijfde van de veertig landen.

Foto: Jan de Roo Fotografie

Ashvini Ramasray en Troy Pierlot, beiden uitkomend voor Kempo School Kanhai, zijn sportvrouw en sportman 2017 van de gemeente Ermelo geworden. In een goed gevulde theaterzaal van De Dialoog werden zaterdagavond 3 februari, de sportprijzen 2017 uitgereikt door prominenten uit de Ermelose sportwereld.

 
 
 
 
 
Foto: Romy Pul

Kemposchool Kanhai uit Ermelo heeft zich in een sterk deelnemersveld ook dit jaar geplaatst voor het Wereldkampioenschap, dat eind april 2018 in Hongerije wordt gehouden. De kempoka’s dwongen de plaatsing af tijdens het Nederlands Kampioenschap Kempo Fighting in Arnhem.

Maar liefst drie pupillen van Kanhai gingen met de titel ‘Nederlands kampioen’ naar huis en verder grossierde het team in podiumplaatsen.

Op het toernooi, onder auspiciën van de Kempo Bond Nederland, werd op hoog niveau gestreden om de startbewijzen voor het WK. “De sport begint toch te groeien in Nederland, de top wordt breder en het niveau gaat duidelijk omhoog”, aldus trainer Soeresh Kanhai. Zijn team, dat bestaat uit twaalf vechters, heeft zich maanden voorbereid en de intensieve trainingen wierpen hun vruchten af.

Handen vol
Coaches Kanhai en Avinash Ramasray hadden hun handen vol aan het begeleiden en steunen van hun pupillen, die op veel verschillende disciplines uitkwamen. De 9-jarige Sam van Grumbkow liet bij de meisjes alle leeftijdgenoten achter zich en kreeg goud omgehangen. Haar 12-jarige broer Lars werd tweede in zijn poule. De 14-jarige Quinten Postma verloor zijn finalepartij en werd ook tweede.

De 13-jarige Colin Postma werd uiteindelijk derde in zijn klasse. De 13-jarige Bram Hop stond voor een zware klus, hij moest het opnemen tegen de uiteindelijke winnaar en verloor zijn partij. De 18-jarige Troy Pierlot vocht zich in de klasse heren zwaar naar de finale maar verloor deze partij en ging met het zilver naar huis.

De 29-jarige Joyce Dijkstra werd eerste in de categorie dames. De 21-jarige Ashvini Ramasrey en de 22-jarige Sarojini Ramasray streden om het brons en dit gevecht tussen de zusjes werd gewonnen door sportvrouw van het jaar Ashvini. De derde gouden plak was voor de 16-jarige Sam Waney, die in zijn klasse full contact de titel pakte.