Nieuws

Clubkampioenschap fighting 

Afgelopen vrijdag 10 februari 2023 was er een clubkampioenschap kempo fighting in Ermelo. 

De Deelnemer waren zeer sportief en fanatiek, en het publiek was onder de indruk van hun vaardigheden en inzet.

De wedstrijden waren zeer competitief, met spelers die elkaar uitdaagden en alles gaven om te winnen. De technieken waren indrukwekkend, met snelle en precieze bewegingen en krachtige trappen en stoten.

Het publiek was erg betrokken bij de wedstrijden en steunde hun favoriete spelers met gejuich en aanmoedigingen. De sfeer was fantastisch, en het was duidelijk dat de spelers zich bewust waren van de steun van hun fans.

De wedstrijden werden beoordeeld door ervaren scheidsrechters.
Na afloop werden de winnaars gehuldigd met medailles.

Gelukkig Nieuwjaar 2023

Het is weer tijd om het nieuwe jaar te vieren en we wensen iedereen een gelukkig nieuwjaar! We hopen dat jullie allemaal een geweldige tijd hebben gehad met familie en vrienden en dat jullie klaar zijn om het nieuwe jaar aan te vangen.

Het nieuwe jaar is ook een perfect moment om nieuwe voornemens te maken en doelen te stellen voor jezelf. Misschien heb je de ambitie om fitter te worden. Wat je doelen ook zijn, we wensen iedereen veel succes en motivatie om ze te bereiken.

Laten we samen het nieuwe jaar aanvangen en er een sportief jaar van maken. We wensen iedereen veel plezier en gezondheid in het nieuwe jaar!

Kerstvakantie

In verband met  kerstvakantie is er geen training van 19 december 2020 t/m 4  januari 2021.

Kemposchool Kanhai wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief 2021.

Hervatten Kempotraining

Vanaf dinsdag 12 mei gaan wij onze kempotraining hervatten.

  • Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding buiten samen sporten, bewegen en activiteiten volgen.
  • Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  • Iedereen boven 18 jaar kan buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar (dus geen contactsporten; lesgeven kan, maar geen wedstrijden en niet douchen na afloop).

Protocol verantwoord sporten
kinderen t/m 12 jaar en jeugd
13 t/m 18 jaar

Bijlage 1. Protocol NOCNSF

Bijlage 2. Q&A Jeugdsport Corona

kempotraining

In verband met het Coronavirus hebben wij voorlopig geen kempotraining. Ik hou jullie op de hoogte. Sterkte allemaal !

Avinash en Ashvini Ramasray sportman en sportvrouw 2019

Avinash Ramasray  won de titel Sportman van het jaar 2019. Als lid van Kemposchool Kanhai werd hij in oktober eerste in een poule van vier op het EK in Utrecht.

Sportvrouw van het jaar werd net als in 2016 en 2017 kempoka Ashvini Ramasray . Zij won in oktober twee keer goud op het EK in Utrecht en was in april in Spanje derde op het WK

Afbeelding kan het volgende bevatten: Avinash Ramasray, Soeresh Kanhai en Ashvini Ramasray, lachende mensen, staande mensen en schoenen

Podium plekken

Ermelo/Ede- Zondag 24 november 2019 vond het Nederlands kampioenschap Kempo Traditional en fighting plaats in de topsporthal Van der Knaaphal in Ede. Het team van Kemposchool Kanhai uit Ermelo heeft goed gepresteerd tijdens dit toernooi. Trainer Soeresh Kanhai is trots op zijn leerlingen.

Team Kanhai, dat bij dit toernooi uit twaalf deelnemers bestond, heeft zich weken lang voorbereid en de intensieve trainingen wierpen hun vruchten af. De coach had zijn handen vol maar hield alles keurig in de gaten. De dag begon met het onderdeel Traditional (schijngevecht) dat uit verschillende disciplines bestaat. Ashvini Ramasray (22) en Avinash Ramasray (19) liepen hun Kata mooi strak en werden beide 3e in hun klasse . Lars von Grumbkow (13) Sam von Grumbkow (11) vielen net buiten de prijzen . Ashvini Ramasray deed ook mee aan het onderdeel Wapen-Kata en wist met haar speer goud te bemachtigen en werd Nederlands kampioen.

Fighting

Aan het begin van de middag vond het onderdeel Fighting plaats. Lars von Grumbkow (13), Raaf Schimmel (8), Gabrielle den Besten (22) en Alex Postma (18) werden derde in hun categorie. Joyce Dijkstra (31), Troy Pierlot (20) en Sam von Grumbkow (11) werden tweede in hun poule . Ashvini Ramasray (23) ,Sam Wanay (18) lieten al hun tegenstanderd achter zich en hebben goed gevochten. Alle twee wisten ze goud te bemachtigen in hun poule. Bij het onderdeel full contact verloor Troy de finale en werd 2e. Naomi Kraaijenhof en Jan Lampers vielen helaas buiten de prijzen .

Driemaal goud

In het voorjaar deed Kemposchool Kanhai mee aan de WK in Spanje. Afgelopen weekend werd aan het Europees Kampioenschap deelgenomen. Ook nu werd er door de Kempoka’s goed gepresteerd.

De Europese kampioenschappen Kenpo Karate van I.K.K.A. (International Kenpo Karate Association) werd in Utrecht gehouden. Onder leiding van coach Soeresh Kanhai deden Ashvini Ramasray (23) en Avinash Ramasray (19) mee aan dit kampioenschap. Vrijdag vond het onderdeel kata ongewapend en gewapend voor de brown en black belts plaats. Ashvini Ramasray won goud in beide onderdelen en werd daarmee tevens Europees Kampioen. Later op de middag mocht Avinash Ramasray zijn performance laten zien in de categorie Kata ongewapend. Hij liep zijn kata heel strak en won ook goud.

The Grand Championship

Als Europees kampioen moest de Ermelose Kempoka de volgende dag strijden in de Grand Championship voor zwarte banden. Een divisie waarin alle kampioenen uit verschillende divisies tegen elkaar strijden. Na een spannende wedstrijd werd Ashvini tweede. Na deze mooie prestaties mogen de beide Ermeloërs in november weer deelnemen aan het Nederlands kampioenschap.

20 jarig bestaan 

Vrijdag 20 september was het feest bij Kemposchool Kanhai ter ere van het 20 jarige bestaan van de school.

Niets vermoedend kwam leraar Soeresh Kanhai de zaal binnen en werd verrast door zijn leerlingen met een feestje.

Na een mooie speech en het krijgen van vele cadeautjes was het tijd voor een hapje en drankje. Ik wil iedereen bedanken voor de leuke verrassing.

Clubkampioenschap fighting voor de jeugd

Het Kemposeizoen werd afgesloten met het clubkampioenschap fighting voor de jeugd. Voor de meeste jeugdleden was het de eerste keer dat ze meededen aan een wedstrijd. Na de opening werden alle deelnemers per poule opgeroepen. Om ervaring op te doen en om meerdere partijen te kunnen vechten werd er gevochten in een poule systeem.

De kinderen hebben hard gestreden, veel geleerd en zich flink in het zweet gewerkt. Iedereen ontving na afloop een certificaat van deelname.

Vechters met een podiumplek hebben een medaille gekregen.

Drie Kempoka’s Kanhai in Guadelajara (Spanje)

ERMELO – Ashvini Ramasray heeft een derde plaats behaald tijdens het Wereldkampioenschap Kempo in het Spaanse Guadelajara. Het Ermelose team Kanhai, dat met een delegatie van drie Kempoka’s namens het Nederlandse team geselecteerd was voor het wereldkampioenschap Kempo, heeft naar verwachting gepresteerd.

Op het toernooi, dat vorige week werd gehouden, was het niveau hoog. Nu de internationale top steeds breder wordt, is het deelnemen aan een wereldwijd toernooi in waarde gestegen. Joyce Dijkstra (30), Ashvini Ramasray (22) en Avinash Ramasray (19) mochten deelnemen aan het kampioenschap, dat onder leiding van coach Soeresh Kanhai, flink aan de bak moest.

Traditional

Donderdag 25 april vond de discipline Traditional plaats. Ashvini Ramasray deed mee aan het onderdeel Kata ongewapend en Kata gewapend. In de poule, die bestond uit 22 deelnemers, won Ashvini met Kata ongewapend de eerste ronde. De tweede ronde verloor Ashvini helaas van de wereld kampioen en viel daardoor buiten de prijzen evenals bij het onderdeel Kata gewapend. Daar verloor zij in de eerste rond omdat haar tegenstander net een maatje meer was. Avinash Ramasray, in de categorie Kata ongewapend, liep een strakke Kata maar verloor de wedstrijd in de eerste ronde.

Fighting

De discipline Fighting stond vrijdag op het programma. Dijkstra, Ashvini en Avinash deden alle drie mee met semi-contact.

Avinash Ramasray had het zwaar in zijn gewichtsklasse, hij werd in zijn partij hard getrapt waardoor hij tegen de grond ging. Avinash stond wel sterk in zijn schoenen en vocht verder. De zege ging deze keer naar de Spanjaard maar Avinash kan wel tevreden terugkijken naar zijn gevecht. Daarna was Ashvini Ramasray aan de beurt, zij wist haar partij in haar voordeel te beslissen en behaalde op dit onderdeel een derde plaats. Bij de dames werd Dijkstra derde in haar poule. ,,Het was een mooi wereldkampioenschap waarin we allemaal veel ervaring hebben opgedaan. Het niveau wordt hoger en we weten waar we aan moeten werken. Een toernooi als dit is voor ons een mooie uitdaging om volgend jaar nog beter voorbereid naar terug te komen, besluit een tevreden coach en trainer Soeresh Kanhai.Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, basketbalveldAfbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, basketbalveld


 

Best of the East

ERMELO – Afgelopen weekend waren de regionale wedstrijden Kempo ‘Best of the East’ in Lochem. Het team van Kemposchool Kanhai uit Ermelo heeft goed gepresteerd tijdens dit toernooi. Trainer Soeresh Kanhai is trots op zijn leerlingen.

Team Kanhai, dat bij dit toernooi uit acht deelnemers bestond, heeft zich weken lang voorbereid en de intensieve trainingen wiepen hun vruchten af. De coach had zijn handen vol maar hield alles keurig in de gaten. De dag begon met het onderdeel Traditional (schijngevecht) dat uit verschillende disciplines bestaat. Ashvini Ramasray (22) en Avinash Ramasray (19) liepen hun Kata mooi strak en werden beide 2e. Lars von Grumbkow (13) werd 3e in zijn poule. Ashvini Ramasray (22) deed ook mee aan het onderdeel Wapen-Kata en wist met haar speer ook zilver te bemachtigen.

Fighting

Aan het begin van de middag vond het onderdeel Fighting plaats. Lars von Grumbkow (13) werd 3e in zijn klasse. Naomi Kraaijenhof (9) en Alex Postma (17) hadden pittige tegenstanders maar wisten zilver te bemachtigen. Ashvini Ramasray (22) , Joyce Dijkstra (30),Sam von Grumbkow (10) en Sporttalent van het jaar Sam Wanay (18) lieten al hun tegenstanderd achter zich en hebben goed gevochten. Alle vier wisten ze goud te bemachtigen in hun poule.

Sporttalent 2018
Sporttalent van 2018 werd kempoka Sam Waney, die een eerste plaats veroverde bij het Wereldkampioenschap in Hongarije. Ook Soeresh Kanhai, wereldkampioen Kempo werd gehuldigd voor zijn uitzonderlijke sportprestatie. 

Zwarte band voor Ashvini Ramasray

De Ermelose Kemposchool Kanhai heeft er een zwarte bandhouder bij. Tijdens de kempo examens in Gouda, heeft de 22-jarige Ashvini Ramasray haar felbegeerde zwarte band kempo behaald. Dit nationaal kempo examen werd afgenomen door het bestuur van de Shaolin Kempo Bond.

Zenuwslopend
De examens bestonden uit verschillende onderdelen, te weten kata, kumite en sparren, die werden beoordeeld op kracht, uitstraling, inleving, en techniek. Na afloop gingen de examinatoren in beraad en volgde er voor de kempoka en het publiek een zenuwslopend moment van afwachten.

Dit werd uiteindelijk beloond met de verlossende woorden van de voorzitter van de bond, die meedeelde dat examenkandidaat Ashvini Ramasray geslaagd was. Zij ontving van de voorzitter een ingelijst diploma en haar leraar Soeresh Kanhai mocht de zwarte band om haar middel knopen.

Trots
Kanhai is uiterst trots op zijn leerling en weet dat de nieuwe zwarte bander een aanwinst is voor de Kemposchool

 

Nederlandse kampioenschappen Traditional en Fighting

ERMELO – Afgelopen weekend waren de Nederlandse kampioenschappen Traditional en Fighting in Arnhem. Daar wist het team Kanhai uit Ermelo zich te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen Kempo, die eind april in Spanje zullen plaatsvinden.

Team Kanhai, dat dit jaar uit 10 deelnemers bestond, heeft zich maanden lang voorbereid en de intensieve trainingen wierpen hun vruchten af. Coach en schoolhouders Soeresh Kanhai had zijn handen vol aan het begeleiden en steunen van zijn pupillen. De dag begon met het onderdeel Traditional (schijngevecht) dat uit verschillende disciplines bestaat. Sam von Grumbkov (10) en Lars von Grumbkov (14) liepen hun kata mooi strak maar vielen net buiten de prijzen. Avinash Ramasray (18) had pittige tegenstanders, maar wist zilver te bemachtigen evenals zijn zus Ashvini Ramasray (22), sportvrouw van het jaar, werd 2e in haar poule. Ashvini Ramasray (22) deed ook mee aan het onderdeel Wapen kata en wist met haar speer de brons te behalen.

Fighting

Er stond dit weekend veel op het spel. Behalve de nationale titel was het ook een kwalificatie voor het Nederlands Kempo team. Aan het begin van de middag vond het onderdeel Fighting plaats. Op het onderdeel semi-contact werd Naomi Kraaijenhof (7) 2e in haar poule evenals Sam von Grumbkov (10). Broer Lars von Grumbkov (14) liet bij de jongens alle leeftijdsgenoten achter zich en kreeg goud omgehangen. Colin Postma (14), Troy Pierlot (19) en Ashvini Ramasray (22) zaten alle drie is een zware poule en vielen buiten de prijzen. Kyshan Bieringa (18), Sam Wanay (17) en Joyce Dijkstra (30) hebben goed gevochten en wisten de titel Nederlands Kampioen te bemachtigen. Op het onderdeel Full-contact ging het er hard aan toe, Kyshan Bieringa (18) had het zwaar, maar won zijn partij waardoor hij 1e werd, Sam Wanay (18) werd 2e in zijn poule na zijn gevecht.

Nieuw seizoen

Na een welverdiende vakantie starten wij op dinsdag 4 september weer met de kempotrainingen . Kom gerust langs voor een gratis proefles!

15th IKF World Championschip Kempo  en World Cup 

Hongarije, Budapest 2018

Ermelo – Na maanden van voorbereiding mochten de leden van Kemposchool Kanhai uit Ermelo weer strijden voor de titel. In Budapest werd het wereld kampioenschap gehouden. Het team bestond uit Ashvini Ramasray (21), Colin Postma (13), Joyce Dijkstra (29), Sam Waney (17), Sarojini Ramasray (23) en Quinten Postma (14) en coach/deelnemer Soeresh Kanhai (44)

De Ermelose deelnemers maakten deel uit van het Nederlands team Kempo onder auspiciën van Kempo Associatie Nederland (K.A.N.).

Bij het onderdeel Kata, dat is een schijngevecht in vast patroon gelopen, zaten de zussen Sarojini en Ashivini Ramasray in dezelfde poule. In deze poule zaten ook twee sterke dames uit Spanje. Sarojini verloor in de eerste ronde met 2-1 en Ashvini nam het op tegen de kampioene van vorig jaar. Na een pittige strijd, waarin Ashvini zich niet makkelijk gewonnen gaf, werd de Spaanse door de scheidsrechter als winnares aangewezen.

De volgende dag mochten Colin Postma, Quinten Postma en Sam Waney in actie komen met het onderdeel submission. Colin maakte binnen tien seconde het eerste punt, maar moest  helaas afkloppen door een gemaakte leglock. Zijn broer Quinten vocht tegen een hele ervaren vechter uit Roemenië . Het kwam Quinten niet aanwaaien, maar hij won deze partij en werd tweede in zijn poule. Toen was het de beurt van Sam. De tegenstander kwam ook uit Roemenië. Sam gooide zijn tegenstander naar de grond en kreeg hiervoor een punt. De partij bleef spannend tot de laatste seconde.

Sam strekte zijn arm, waardoor de Roemeen zijn kans zag om een armlock te maken en de partij won. Ondanks dat ging Sam toch met brons naar huis.

Bij het onderdeel semi-contact deden alle leden van team Kanhai mee. Colin Postma werd door zijn partijen te winnen derde in de poule terwijl zijn broer Quinten zijn partij moest opgeven door een gekneusde rib, die hij al eerder had opgelopen tijdens submission. Bij de vrouwen kwam Sarojini, ondanks een keiharde inzet, net punten te kort waardoor zij haar partij verloor. En Ashvini werd bijna gevloerd door een harde trap in haar maag streek. Op karakter heeft ze de partij uitgevochten en werd derde. De Nederlands kampioene Joyce Dijkstra verloor de partij tegen haar Spaanse tegenstander.

Na lange tijd deed leraar Soeresh Kanhai ook mee aan semi-contact. In deze ronde moest Kanhai het opnemen tegen een sterke tegenstander uit Marokko. Door zijn snelheid, technieken en het overzicht te houden op zijn tegenstander kon Kanhai makkelijk scoren en won deze partij. Door deze overwinning ging hij met goud naar huis. Sam was in zijn poule onverslaanbaar en werd wereldkampioen semi-contact .

 In het totaal klassement werd het  Nederlandse team twee keer vijfde van de veertig landen.

Foto: Jan de Roo Fotografie

Ashvini Ramasray en Troy Pierlot, beiden uitkomend voor Kempo School Kanhai, zijn sportvrouw en sportman 2017 van de gemeente Ermelo geworden. In een goed gevulde theaterzaal van De Dialoog werden zaterdagavond 3 februari, de sportprijzen 2017 uitgereikt door prominenten uit de Ermelose sportwereld.

 
 
 
 
 
Foto: Romy Pul

Kemposchool Kanhai uit Ermelo heeft zich in een sterk deelnemersveld ook dit jaar geplaatst voor het Wereldkampioenschap, dat eind april 2018 in Hongerije wordt gehouden. De kempoka’s dwongen de plaatsing af tijdens het Nederlands Kampioenschap Kempo Fighting in Arnhem.

Maar liefst drie pupillen van Kanhai gingen met de titel ‘Nederlands kampioen’ naar huis en verder grossierde het team in podiumplaatsen.

Op het toernooi, onder auspiciën van de Kempo Bond Nederland, werd op hoog niveau gestreden om de startbewijzen voor het WK. “De sport begint toch te groeien in Nederland, de top wordt breder en het niveau gaat duidelijk omhoog”, aldus trainer Soeresh Kanhai. Zijn team, dat bestaat uit twaalf vechters, heeft zich maanden voorbereid en de intensieve trainingen wierpen hun vruchten af.

Handen vol
Coaches Kanhai en Avinash Ramasray hadden hun handen vol aan het begeleiden en steunen van hun pupillen, die op veel verschillende disciplines uitkwamen. De 9-jarige Sam van Grumbkow liet bij de meisjes alle leeftijdgenoten achter zich en kreeg goud omgehangen. Haar 12-jarige broer Lars werd tweede in zijn poule. De 14-jarige Quinten Postma verloor zijn finalepartij en werd ook tweede.

De 13-jarige Colin Postma werd uiteindelijk derde in zijn klasse. De 13-jarige Bram Hop stond voor een zware klus, hij moest het opnemen tegen de uiteindelijke winnaar en verloor zijn partij. De 18-jarige Troy Pierlot vocht zich in de klasse heren zwaar naar de finale maar verloor deze partij en ging met het zilver naar huis.

De 29-jarige Joyce Dijkstra werd eerste in de categorie dames. De 21-jarige Ashvini Ramasrey en de 22-jarige Sarojini Ramasray streden om het brons en dit gevecht tussen de zusjes werd gewonnen door sportvrouw van het jaar Ashvini. De derde gouden plak was voor de 16-jarige Sam Waney, die in zijn klasse full contact de titel pakte.